|
||||||
![]() |
|
|
LinkBack | Thread Tools | Display Modes |
|
|
#11 |
|
Member
|
Kesinlikle özel kargo şirketleri göndertmeyin.Ulusal posta servisleri ile gönderin. Özel şirket ile gönderdiniz, gümrüğe takıldı ve istanbul dışında oturuyorsanız yandınız. Kendiniz takip edemeyeceğiniz için Gümrükleme şirketine kösülüyorsunuz. Depo kirası, Gümrükleme işlemleri, Vekaletname vs. gümrükten ürünü çekmek en az 500 Lira ya mal olur.
Diyelim ki ürünü Ulusal posta servisiyle aldınız ve posta'dan ürün yerine bir posta fişi geldi. Ürün gümrüğe takılmıştır. Gittiğinizde isteyecekleri belgeler: Paypal ile aldıysanız. Paypal'da Ödeme detayını gösteren ekranın çıktısı ve Ödemeyi yaptığınız Kredi Kartının banka onaylı ekstresi. Bunlarla gidersiniz tek seferde ürünü teslim alırsınız.
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Senior Member
|
hazır dolarda düşmüşken alınır. avatarda hd leri çözerse hemen siparişi yapıştıracağım.
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Senior Member
|
gümrükten korkmayın, sahtekarlık yapmıyorsunuz, yurtdışından birşey almak yasak değil. 80'lerde yaşamıyoruz. gümrük ödeseniz dahi türkiye'de kazıklanmaktan daha ucuza geliyor. vergi ödemeyi göze alarak alışveriş yapın. ödemezseniz ne mutlu size.
14 yıldır internet aracılığı ile yurtdışından 500'den fazla şey aldım. onlarca kez izmir'de manavkuyu'da ve istanbul'da topkapı'daki ptt posta gümrük'lerine gidip muayene sonucunda çoğu kez vergi ödemeden cihazlarımı teslim aldım. rüşvet falan da vermedim. hatta bugüne kadar çin'den almış olduğum hiçbirşey gümrüğe takılmadı. inanın bana, çok daha yüksek ihtimal olan vergi ödememeniz durumunda dünyanın karına geçiyorsunuz. dikkat etmeniz gereken şey bir üründen fazla almamak. daha fazla bilgi vermeyeceğim. bu verdiğim bilgiler bu işi kar amaçlı yapmak için düşünecek kişileri de heveslendirmesin. 2-3 ürün aldıktan sonra herşeyinizin gümrüğe takılmaya başlamasından sonra anlarsınız neden yapamayacağınızı. o konulardaki püf noktalarını kesinlikle paylaşmayacağım. verdiğim bilgiler sadece kişisel kullanımda yararlıdır. şunu unutmayın; gümrük memurları salak değildir ama bir uydu alıcısının çin'de 39 dolar olması olgusuna itiraz edemezler. çünkü hergün çin'den 1 dolara alınabilecek şeyleri görüp şaşıran insanlardır. iyi niyetli insanlara bol şans diliyorum. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Senior Member
|
hocam ben iç anadoludayım. almayı düşünüyorum. olaki gümrükte problem çıktı diyelim istanbul a filan gitme durumum yok orda halledecek tanıdıkta yok. tüm işlemleri kaldığım ilden halledebilirmiyim?
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Senior Member
|
sorunun cevabı ilk postta var. posta gümrük müdürlüğü olan bir şehirde değilsen hiçbir yere gitmen gerekmiyor. gümrüğe takılırsa memurlarca sen olmadan muayene edilip vergilendirilip bulunduğun yerdeki ptt şubesine gönderiliyor, vergini ödeyip alıyorsun. ben şu an öyle bir yerde yaşıyorum ve henüz hiçbirşeyim gümrüğe takılmadığı için bu bilgiyi şubedeki memurlardan duyduğum şekilde aktarıyorum. istanbul'dayken dediğim gibi cevizlibağ'daki ülker fabrikası'nın yanındaki ptt gümrüğüne gitmem gerekiyordu...
|
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Senior Member
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Junior Member
|
yurt disi icinde gecerlimi acaba bunlar cin denmi geliyor france ya kac gunde gelir sartlar aynimidir olaki gumruge takilir burda pesinede dusemem zor isler
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Senior Member
|
Gümrük SORUNU İÇİN KESİN ÇÖZÜM : Bir Asker Tanıdığınızın Askeri KARTIYLA MALI GEMİYLE GETİREBİLİRSİNİZ.
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Senior Member
|
güncel
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Senior Member
|
Bilal D. Ahmet C. Ramazan Y. Rahmi S.
bu arkadaşlar ürün geldiğinde yorumlarını yapabilirler mi? bizlerde ona göre hareket ederiz. |
|
|
|
![]() |
| Tags |
| en, hd, iyisini, ucuza, uydu |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|