|
|
#1 |
|
Banned
|
öncelikle monkey3737 kapattım haciabi37 ile devam. gonzales değimi ile sahtekarlık yada servercı olduğumdan değil. oğlum nickime bune yaa dediği için
![]() bugün 7-9-13-42e bir arada çalıştırabildiğim iiçin bu bağlamda test sonuçları ve genel değerlendirme yapacağım. bu arada adı geçen arkadaşlardan tesst almış olan ve veya müşterisi olup uzun süredir serverlarını kullanan arkadaşlarda tek bir ricam var lütfen dürüst ve açık olsunlar ve bu başlık altından yorumlarını bizlerle paylaşsınlar lütfen. 7e deki lige tüm testlerde hiç bakılmamıştır. 9e dekiyayınları görünce 7yi test etmeye bile gerek yok o kadar kötü durumda. ama test eden diğer arkadaşlar varsa onlarda yorumları ile katkıda bulunurlar ise çok memnun oluruz. 4 arkadaşın serverınıda cccam olarak ayarladım ve 5-10 dk arayla 9e deki ligde diğerlerini kapatarak teste tuttum. dolayısı ile bazı donma kırılmalar vardı küçük şeyler ama bu kırılma donmalar o an test yaptığım arkadaşa denk gelmiş de olabilir, o kırılma donma esnasında diğer serverı test ediyor olsaydım onda da görülebilirdi. sonuçda en sağlıklı test 4 aynı reiver 4 ayrı server. aynı anda kanal değiştirerek aynı anda test edebilmek ama bence buradaki eksikliği siz değerli üyelerin yorum eklemeleri sağlıklı kılacaktır. ilk server gonzales arkadaşın serverı; 13 den başlayalım. primalar, skylar, belgesel kanallar ve hdler. dizi kanallar ve hd ler novaların çoğu, orangelar,spor ve spor hdlerin çoğu, cinemalar, ilgilileri için de erotik kanalların hemen hemen hepsi çok hızlı geçişli ve donmasız izlenebiliyor. test ederken sanki belediye antenden şifresiz izleniyor imajı algıladım. bazı kanallarda kanal üzerinde biraz beklemek gerekiyor ama bu kanal sayısı çok az. 9e de penthouse hd1-2 çok iyi hd ler lig 9e de ilk yarının sonlarına doğru sorunsuz idi sadece 1-2 sefer 2-3 sn lik takılmalar oldu ama ilk yarı sonunda baya bir takılma yaşadım. ikinci yarıda da çok sık ama kısa süreli takılmalar vardı sorun benden kaynaklı olabilir, lütfen gerçekten test alan yada üyesi olan arkadaşlar açık ve dürüst olarak yorum yaparlarsa konu anlaşılacaktır. öyle 7e deki gibi değil izlenecek seviyede idi ancak yinede biraz küçük sorunları vardı 9e lig için. gs maçında 15dk dan sonra teste geçtim tekrar ve 2-3 sn lik küçük takılma yaşadım onun dışında sorunsuz gibi idi. 19.28de donma oldu. 7e deki salonlar ve mmx film ve fx universal dizimax gibi tüm kanallar çok hızlı ve sorunsuz çalışıyor. 7e deki hd ler herkeste olduğu gibi burada da yok. cenkmy arkadaşın serverı; 13e de prima, sky, dixi kanlları ve hd leri ile cinema kanalları ile novalar orangelar, spor ve spor hdler, ilgilenenler için erotik kanallar dahil çok iyi denebilir hızlı geçişler ve kırılmasız seyirler mevcut. 9e de penthouse hd1 iyi ama hd leri açamadım ben benden de kaynaklı olabilir diğer test edenler yorumlarsa iyi olur. 9e lig de sadece 75dk dan sonra çok küçük bikaç takılma oldu onun dışında donmasızdı. 7e deki tüm kanllar hd ler hariç stabil ve gayet hızlı çalışıyor. cw ler salon ve mmx ler ile dizi kanlları çok iyi. dreamboxfull(hd)server arkadaşın serverını test ettim. 13e diğer serverlar ile aynı diyebilirim ancak biraz daha geçişler yavaş ve bazı kanallarda üzerinde daha uzun beklemek gerekiyor. 9e de penthoselar açık lig de kısa süreli takılmalar yaşanıyor ve kanal geçişleri biraz daha yavaş. gs maçında 22dk dan sonra bu servera geçtim ama 5 dk da 2 kez ancak sadece 1-2 sn lik takılma ve kırılma yaşandı. 23.48 şuan yine takıldı. ama kesinlikle çok fazla sorun sayılmayacak durumda denebilir ama takılmayan serverları gördüğümden beni biraz üzdü. 7e cw ler salon mmx film kanalları dizi kanalları hd ler hariç kırılmasız donmasız açıktı. dreamboxturkey-kaliteli server arkadaşın serverı; 13 e fta gibi hemen hemen tüm kanllar açık, belgeseller film kanalları spor kanlları ve tüm erotikler açıktı. hd lerin çoğundada görüntü vardı. ve beklemesiz hızlı açılma ve kanal geçişleri gördüm. 9e de penthouse hd ve hd1-2 açık ligtv de de sadece 89 da 2 sn lik bir takılma dışında baç boyunca hiç takılma görülmedi. yorumu yazana kadar gs maçı başladı ilk 15 dk arkadaşın serverında idim hiç kırılma bile olmadı. diğer serverlara tekrar gittim geldim. gs maçında dakka 25.48 komple gitti. diyecektim baktım arkadaş testi kapatmış msn den yazdım yayının iyi gidiyordu dondu kaldı diye oda hemen bendeki testi tekrar açtı. ve yine donmasız izlenebiliyor. 7e deki tüm kanallar fta gibi hd yayınlar hariç tüm salon mmx film kanalları ile dizi kanalları çok hızlı geçişlerle çalışıyor ve bekleme yapmıyor. bu test sonuçlarında daha önceki testler ile birleştirerek genel yorumlar yazacağım. sitede çok sayıda servercı olamasına rağmen anladığım kadarı ile bazıları daha öne çıkmış durumda. uzun süredir bu işi yapanların mesaj sayılarından yada profillerinden açtıkları konular ve yazdıkları mesajları şöyle bir gezerseniz çok fazla fikir sahibi olabiliyorsunuz. bundan sonrası genel yorumlar yazıyorum. yaklaşık 10 civarı server test ettim. tüm arkadaşlara teşekkür ederim. bundan sonra test istemeyeceğim test ederek maşları kanalları izliyor denmesini istemem. bu konuda tarafsız ve adil doğru dürüst bir çok arkadaş olacaktır onlar devam ederler. gördüklerim şunlar, hemen hemen tüm serverların 13e hotbird deki yayınları aynı kanallar açık durumda. sadece bazılarında çok hızlı ve kanal üzerinde beklemeden açılıyor bazılarında az biraz beklemek gerekiyor. 7e deki digi kanallarından salonlar ve mmx sinemalar ile dizi ve belgesel kanalları tüm serverlarda açık ancak bazıları kanala tıklar tıklamaz açıyor bazılarında sadece 2-3 sn beklemek gerekiyor ancak açıldıktan sonra donmasız kırılmasız izleniyor. -şunu belirteyim bi ara cwler çok donuyor idi, ozaman bazı serverlar donmadıklarını iddia ediyorlar idi. ancak son zamanlarda öyle bir sorun yok. benim bitmek üzere olan ve servercım telefonları bile kapatılmış serverımda bile o yayınlar şuan stabil. yani o donmalı dönemde bakmak daha net olucaktır.- 9e de penthouse var sadece hd olarak ve tüm serverlarda açık. lig tv ise yine doğru ve adil davranmak lazım en stabil kabel-dreamboxturkey-------------, mudanyalı, hemen hemen hiç donmasız ve takılmasız kırılma bile olmadan, gonzales, cenkmy ve karakartal da çok az ve çok kısa süreli bikaç takılma ile serveralınmaya engel sayılmaz, bikaç arkadaşta ise baya bir takılmalı olarak izleniyor. 7e deki yayınları hiç test etmedim malum komple gidiyor yada izlenemiyor. 3.haftada 9e deki ligde stabillik devam ediyor ama ne olur belli olmaz. onendenle sanırım genelde aylık yada en fazla 3 aylık server almak isteniyor. bu bağlamda da birçok servercı arkadaş aylık 3-6-12 aylık satışlar yapmaya başladılar ki olması gereken de o sanırım. malum kimse önünü göremiyor, tff istifası sonrası fener küme düşer puan silinir lig oynanmamış sayılabilir vsvs biçok bilinmeyen ile digi her an iflas ilan edebilir. cw ler irde*o2 olabilir. kabeldeki conax kapanabilir şifre değişebilir vsvs. dolayısı ile şuan ligtv için uzun süreli server alınmazzzz. cw ler için alınır ama ne olacağı belli olmazzzz. ligtv için alacaklar şu sıralar ve gerekirse aylık 3 aylık -ki çok bi para değil sigaraya versen daha çok tutar- server alsalar uzun süre işlerini görür. fiyatlar için şunu söyleyebiliriz ortalama aylık 20 lira, 3 aylık 45-50 lira, 6 aylık 80-100-120 lira, 12 aylık 150-160-175-200 lira fiyatlar bulunuyor. şimdilik alınabilecek serverlar arasında kabel 6-12 aylık dışında vermiyor, kaliteli server 3 aydan az vermiyor, diğer arkadaşlar 1-3-6-12 aylık veriyorlar. son olarak şu ara gerçketende ligtv için imkanı olanlar - hatta olmayanlar 60lık bir çanak ve 1 adet universal lnb kablo opsiyon switch vs en çok 50-100 lira arasına taktırırlar gerekir ise sonradan başka bir uyduya çeviriler, yada mevcut digi antenlerini bi şekilde 7-9 alacak şekilde ayarlatabilirler- mutlaka 9e alternatifini işleme koysunlar. 3 haftadır tüm maçlar çok net ve sorunsuz izlenebiliyor. sonuç olarak siteye gelenler, genelde ligtv başta olmak üzere, digi 7e deki cw salon mmx sinema dizi kanalları ve belgesel kanallar ve avrupa spor kanlları için server arıyorlar. servercılarda bunlara hitap eden paketlere ağırlık vermek zorundalar. bir erotik kanala en çok 30dk bakarsınız ama diğer bahsettiğimiz kanllar için alıcılar gerçekten %99u temsil ediyor kanısındayım. 13e deki yabancı film spor belgeselleri izleyen çok ama çok nadir olacaktır. dediğim gibi sadece bilgi amaçlı ve tarafsız olmaya çalışılarak hazırlanmış bir dökümandır. tüm üyeler birçok kişiden test ve veya parası ile server almıştır. onlarda sadece doğru ve dürüst olarak yorumlarını eklerler ise kimsenin hakkı yenmez ve eksiklikleri olan servercılar onlarda şu iyi bizde daha nasıl iyi olabilir diye çalışma yapma imkanı yakalamış olurlar. test işine gelince, evet bazı servercı arkadaşlarında dediği gibi birçok kişi sadece o akşamki maçı bedava izlemek için üye oluyor yada bir önceki aldığı nick varsa yenisi ile girip bir sonraki haftayı bedavaya nasıl getirebiliriz diye bakıyorlar. bunun çözümüde basit aslında mudanyalı yapıyor bunu aylık 15-20 herneyse al kardeşim izle beğenmezsen paran iade diyor. 15-20 lirayı iade etse nolur etmese nolur.evde 3-4 kişi maç izlediğini düşün, 15-20 liraya 1 aylık al 1 ay en az 4 hafta izle. kahveye gitsen en az 5 lira zaten 1 maç. bir birliktelik olup bu test işlerini aylık pakete yada maç başı fiyata ama mutlaka ücretliye geçirmek daha uygun olacatır. birçok üye bana kızacaktır, iyi kötü biçok kişi bedava izliyordu ama 15-20 lirada aylık kaliteli bir server içinde çok deil gerçekten. ve özellikle testleri mümkünse gündüz maçlarında vermeli ve 15-20 dk max 30dk ile sınırlı tutmalı derim. alacak adam gerçekten server alacak ise bu süre fazlası ile tüm kanalları test etmesi için yeter de artar bile. biz buradan en az 6-7 arkadaşın adını verdik saten bi okadar da referanslardan yorumlardan çıkartılabilir. çok düşünmemek lazım. bu ara birçok server çok stabil ve kaliteli, almak geçmek lazım. altı üstü 15-20 lira. test alanlar test aldıkları kişilerin konularının altına olumlu olumsuz ama mutlaka net ve dürüst olarak yorumlarını ekleyerek foruma konulara ve test verenlerin emeklerine saygı göstermiş olurlar. ihmal etmeyelim lütfen. burada test edilen ve adı geçenler içinde üyeler yorumlarını ekleyerek katkıda bulunurlarsa seviniriz. tüm arkadaşlara teşekkürler, hakkı olanlar haklarını helal etsin. saatlerdir millet maç izliyor ben yazıyorum inşallah okuyan olur. : ) hayırlı akşamlar diliyorum!!
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Banned
|
üfff uzun olmuş hakkatten. vakti olan okursa çok şey alacaktır. sonuna yazmışım. millet saatlerdir maç izliyor ben test sonuçlarını ve yorumları yazıyorum inşaallah okuyan olur diye
hadi hayırlı akşamlar.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Banned
|
eline emeğine sağlık bu kadar uzun yazıyı yazmak epey zaman almıştır
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Banned
|
sorma kardeş samimi söylüyorum trabzon maçında başladım gs maçı bitecek daha yazıyordum. hakkaten emek verdik çokca ama inşaallah faydalı olur. ama cidden 8e ye alternatif bulup geçemek gerekiyor. 7 yi açmıyoruz bile artık. 9e için oh be maç izlemeyi özlemişiz. diyeceğim ama yazmaktan bişey anlayamadık. neyse helal olsun emeklerimiz faydası olursa ne ala.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Senior Member
|
test ettiğin serverlara 10 üzerinden puan verebilir misin tek tek yazıp?
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Banned
|
emegıne saglık mıllet neyın ne oldugunu bu arkadasın yazdıklarına gore hareket edebılır gayet adeletlı davranmıs
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Member
|
Güzel Analiz Olmuş,
Gonzales'i kullanıyorum, diğer kanallarda sorun yok, maç kanalında herkesin karşılaştığı şeyler oldu bende de, o da zaten onun elinde değil, ilk yarının sonları koptu, maç içinde ara ara 1-2 saniye donmalar oldu. Kanal geçişi konusunda gonzalesi tek geçerim, 1-2 test denedim, atvyi açarken bile 4-5 saniye beklediğim serverlar olmuştu. Kimse %100 maç beklemesin, kıstas diğer kanalların geçiş hızı ve donmaması olmalı. Bir soru; Eğer çanağı 9E'ye ayarlarsam, DT'ün diğer kanallarını izleyebiliyormuyum, yoksa maç kanalı mı o uyduda mevcut? |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Senior Member
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Member
|
Testle ömür geçirecek olan da okumaz
![]() Üzmez Zaten... |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Member
|
baştan sona okudum, yararlı bir konu olmuş. tebrikler...
|
|
|
|
![]() |
| Tags |
| server, sonuçlari, test, tüm |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|