Go Back   Dreambox, Receivers, Television Forum, High definition TV, 3DTV,CCcam, Gbox, Servers, Exchange, TV, LCD, Mobile > Card Sharing General Discussion > International Discussion > Turkey

Reply

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 02-04-2012, 06:40 PM   #1
Senior Member

Default 9 derece merkezi sistem

beyler apt. merkezi sistem var ve 42-13-7 uyduları var.. 9 dereceyide alabilirmiyim 13 te oynama yapsam

emrelinho is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2012, 06:47 PM   #2
Banned

13E değilde 7E ile oynaman lazım 8E ayarlarsan iki uyduyuda izleyebilirsin
MESSIIIII is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2012, 06:55 PM   #3
Banned

7E deki LNB universal değilse universal LNB ile değiştirilmeli
MESSIIIII is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2012, 07:02 PM   #4
Member

benim oturduğum apartmanda da 7 derece uydusunu mdu tipi lnb ile 11492 v 30000 mhz den izliyorum.9 dereceyi izleme şansım var mı?
someone is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2012, 07:11 PM   #5
Member

Quote:
Originally Posted by someone View Post
benim oturduğum apartmanda da 7 derece uydusunu mdu tipi lnb ile 11492 v 30000 mhz den izliyorum.9 dereceyi izleme şansım var mı?
merkezi sitem çanak için sıkıntı olur.uyducu uğraşda daha iyi olur.kendiniz denemeseniz daha iyi olur.. 7 derece uyduya ince ayar çektimi bir taşla 2 kuş vurmak mümkün..
Shakespeare is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2012, 07:14 PM   #6
Senior Member

Quote:
Originally Posted by MESSIIIII View Post
7E deki LNB universal değilse universal LNB ile değiştirilmeli
MDU değil lnb universal ... 8 dereceye ayarlarsak alırız o zaman dimi?
emrelinho is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2012, 07:24 PM   #7
Banned

tecrübe konuşuyor. sabahtan beri çatıdayım. önce merkezi sistemindeki satralın ve uydu sayın önemli. 2 uydulu +digili bir santralın varsa büyük ihtimal 9-10/16-24-32 li bir santralınız vardır. santral üzerinde sat a sat b sat c yazar. a ve b genelde 4 girişli c tek girişli-digi için özel- dir. öyle ise digi lnbsi mdu merkezi dağıtım ünitesi modellidir. kesinlikle 7e deki çanağı oynasan da buradan 9e ligini alma şansın yok.
13 e çanağını 9 a çevirerek tabiki alabilirsin ama ozaman tüm hotbird yayınların gider. apartmanda kabe tv mekke medine izleyenler olabilir yada tam test hotbirddeki erotik vs yayınları izleyenler olabilir bu sorun değilse, çanağı arkadan bakılına yavaş yavaş sağa çevirerek 13e de olduğunu düşündüğünde 9 e ye yani 4-5 derece çevirmen gerekecek, buarada cihazından 9e lig yayını olan 12130H27500 ayarlarsan ve bu ayarladığın yeni boş bir uydu olarak cihaza tanıttığın sistemin diseq girişini eski hotbirdü aldığındiseq portuna getirirsen, yayını bulabilirsen 9e ye ayarlamış olursun.
13e ile multifeed yapmak da aslında daha mantıklı. ben denedim ama olmadı. herçanak ile olmuyor sanırım. bende ofset 120 lik çanak var 13e de. ama yanına universal lnb 9 e için gezdirdim ve direk cihazıma bağladım ayarlar normal ama yayını saatlerce aradım bulamadımbenim çanağın odaklaması tek noktada olabilir diye düşünüyorum. olsa idi. merkezi sistemden gelen kabloyu opsiyon swich diye bir alet var onun A girişine ortaucunu receeiver yazar onu eve giden kabloya yani takılan universal lnb yi de B yazan yere bağlayınca. diseq 1 den 42 yada 13 hangisi idi ise önceden diseqq2 den 13 yada 42artık neydiyse, diseq 3 den de yeni taktığımız universal lnb ile hotbird çanağından aynı anda 9e alabilmiş olacaktık.

ben ne yaptım, apartmanda digi kullanan yok. digi lnbsini universal ile değilştirdim. 20tl. çanağın arkadan bakınca sola 2-3mm çevirdim yukarı aşağı oynamadan ve digi lnbsi açısı ile de oynamadan aynı şekilde bağlanmış yeni universal ile her iki uyduyu da %72 olarak yakaladım. sonra burdan gelen kabloyu santralden çıkartmıştım test için. yukarıda anlattığım şekilde opsiyon switch ile bağladım ve evde şuanda 7-9 üniversal lnb ile ve opsiyon switch B girişinde, 13-42 merkezi sistemde ve ordan çıkan kablo opsiyon switch A girişinde , opsiyon switch receiver çıkışıda eve geliyor. ayarlarıda 13 ve 42 için oynamadım. 7 için eskiden diseq 3 de idi. şimdi 7-9 diye bir uydu tanıttım ve yine diseq 3 ayarı ile kör taramadan tüm 7-9 kanalları başarı ile aldım.

apartmanda başka kullanan varsa digi antenini ozaman başka bir çözüm, 60lık üniversal lnb ile bir çanak alıp balkon çatı müsait yere taktırmak. oradan gelen kabloyu opsiyon switch ile merkezi sistem ile birlikte eve indirmek. toplam maliyet maksimum 100 lira.
haciabi37 is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2012, 07:31 PM   #8
Banned

lnb nin universal olduğuna emin olanlar mevcut digi 7e tp listesine 12130H27500 eklesinler, tp aramada o tp seçili iken sinyal kalitesi görünüyor iken sadece çanaklarını arkadan bakılınca 2-3mm sağa çevirip sinyal kalitesinin geldiğini görsünler yeter.
merkezi sistemde 7e deki frekans ile kanalı izleyebiliyorsanız mdu lnb yoktur. olsa frekans kayması olmalı ve sitelerde verilen tablolara göre frekans girmek yada kör tarama ile yayın bulmak gerekir. ozamanda olması gereken frekans olması gereken kanalı göstermez saten. ancak merkezi sistemde 3 çanaklık ve her çanak için 4 er girişli santral varsa ve buraya digi anteni bağlıysa ki ozamanda digi 7e lnbsi 4 çıkışlı olmak zorunda. ozaman universal frekanslarla yayınlar alınabilir.
7e digi lnbisi tek çıkışlı ve merkezi sistem satrala bağlı ise mutlaka ve mutlaka mdu dur ve bunlarla 9e yayınını KESİNLİKLE alamazsınız. ben denedim.
Old 02-04-2012, 08:31 PM   #9
Member

hacıabi bende 7 derece de takılı tek çanak var lnb universalmı bilmiyorum fark edermi diginin orjinal çanağı degil kendim taktim nasil bir yol izlemem gerek şimsi 7-9 derece aynı anda almak için
ttrapper is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2012, 08:40 PM   #10
Banned

Quote:
Originally Posted by ttrapper View Post
hacıabi bende 7 derece de takılı tek çanak var lnb universalmı bilmiyorum fark edermi diginin orjinal çanağı degil kendim taktim nasil bir yol izlemem gerek şimsi 7-9 derece aynı anda almak için
çanağın şahsimi kendine ait mi?. diginin lnbsi mdu olnalardan ise. freknaslardan analayabilirsin. eutelsat 7e frekans tablosuna bak. internetten orada frekans kanal adı ile uyuşuyor ise büyük ihtimal üniversal lnb dir. frekans da -395 +200 vs gibi frekans farkları varsa mdu 1-2-3-4 den birisidir. cihazın nedir bilmiyorum ama. çok çabalamadan ben 10 dk da buldum mesela işlem çok kolay.

boş bir uydu tanıt. anten ayarından diseq varsa onun numarasını digiyi aldığın numaraya geitr. tp listesine ekle de 12130H27500 ekle bir de 11492V30000 ekle ilki 9e deki kabel lig conax lı ikincisi 7e deki universal lnb için lig frekansı.

sonra cihazının hangi menüsünde ise tp elle tarama kısmından bu yeni tanıttığın yduyu seç iki tp görecek altta biyerlerde de sinyal seviyelerini göreceksin. 7e de 11492 üzerinde iken sinyal seviyesini gördüğüne emin ol.
sonra 12130 a gel sinyal yok ise. digi antenini arkasından bakılınca sadece 2-3mm -dikkat cm değil mm- sola çevir hemen 12130 da kalite kısmında sinyal göreeksin hiç sola yukarı aşağı kıvırmı eğ bük yapmana gerek yok. benim çanak 60 lık orjinal digi anteni ve sahsi kullnılıyor idi ve üniversal var idi.
sonradan mdu ile santrale bağlamıştım ancak şimdi yine ayırdım ve üniversal ile dediğim yöntem ile. her iki uyduyu da %70-72 oaranında izliyorum. dolayısı ile 7e deki salon mmx diziler belgeseller ve avrupa sport kanllarımda kesintisiz takılmasız kırılmasız.

ama mutlaka çevirmeden 7e lig frekansı 11492 de sinyal seviyesini gör. değilse lnb mdu felan olabilir. o frekansı görmeyebilir.

kola gelsin
Reply

Tags
derece, merkezi, sistem

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules