|
|
#1 |
|
Banned
|
sayın arkadaşlarım, servercılar üyeler testerlar ve ziyaretciler.
birkaç gündür özellikle mesajlarımda bende server aldım yazım üzerine bol miktarda pm alıyorum ve hangi serverı aldığım soruluyor. malum 10larca server test ettiğim ve bu konularda 2 ayrı konuda ayrıntılı olarak sonuçları paylaştığım için ve yapım gereği hangi serverı kullandığımın belirtilmesini etik olarak uygun görmüyorum. ayrıca diğer tüm servercı arkadaşlar için haksız rekabet oluşturacağını da düşünüyorum. hangi server dememek lazım, şayet konu ve yorumlarım mesajlarım okunur ise, saten şuan için güvenerek server alınabilecek onlarca arkadaş var sitede. bazı test sonuçlarında özellikle 9e deki lig yayınlarda ufak takılmaları olan serverlar da vardııı. vardı diyorum çünki ben test ettiğim de öyleydi belkide bu arkadaşlar bu sıkıntıları gidermişlerdir. gerçekten belli isimler vermek uygun olmaz ve kişiliğime de uygun düşmez. tarafsızlığı kaybetmemek gerekiyor. tekrar özetlemek istiyorum. (kısa tutmaya çalışacağım )hemen hemen tüm serverlarda 13e hotbird, 7e digi yayınları zaten stabil. bazı serverlarda kanal açılma hızları 1-3-5 sn arasında değişiyor. bazılarında kanal geçişlerinde çok hızlı. ama hemen hepsinde aynı kanallar açık ve stabil. bazılarında hotbird de belgesel hdlerde takılmalar var bazılarında yok. serverların hotbird, digi yayınlarını hafta içi ilgili servercılardan 30dk testler isteyerek kendiniz deneyebilirsiniz. burada sorulan en önemli olay ise, şuan için altın yumurtlayan tavuk halini almış olan 9e deki lig yayını. bu konuda da bir çok servercının konularına bakılarak yapılan yorumlardan sonuçlar çıkartılabilir. test ettiğim sırada, kabel, mudanyalı ve dreamboxturkey'in serverlarında 9e de takılma kırılma hiç olmadı, gonzales, karakartal, cenkmy ve dremaboxfullh(d)server ın 9e yayınlarında kısa süreli ama çok fazla rahatsız etmeyen donma denmeyecek kadar takılmalar var idiiii. yine söylüyorum belkide bu sorunlar benim internetimden ve veya cihazımdan kaynaklanmış olabilir, onun için ilgili arkadaşların çok hitli konularına sorarsanız üyeler yada test edenler bu konularda daha net cevaplar vereceklerdir. bu dediğim o test yaptığım andaki durumlar idi, tam tersi de mümkün, test esnasında hiç sorun görmediğim serverlar şuan da takılmaya neden oluyor olabilir. test etmediğim daha bir çok server var onlarda da hiç sorun olmaya bilir. evet ben bir server aldım ve memnunum. benim yayın portföyüm sadece digi deki cwler ile olursa yanında ligtv . hotbirde inanın 1 kez bile bakmıyorum yada 9e deki diğer kanallara. onunun için ben buna göre değerlendirme yaptım ve aldım. servercımında kendisinden aldığımı açıklamasını istemem. uygun da değil. burada önemli olan kendi tercihiniz. sonuç kabel-mudanyalı-dreamboxturkey-gonzales-karakartal-cenkmy-dremaboxfull(hd)server arkadaşlardan server alınabilir, 9e deki stabilite o zaman ilk 3 de idi, şuanki durum nedir bilemiyorum. diğer bir soru aylık satıyorlarmı?. ozaman için, kabel 6-12 aylık dışında vermiyordu. onun dışında şuan tüm servercılar 1-3-6-12 aylık paket satıyorlar hatta maç başına satıları olanlar da var diye biliyorum. 17:10da gelen 9e yayınında hala tekbir kırılma bile yok. dediğim gibi maça .1:14 dk var. isteyin testleri 15-20 dklık tüm servercılar verecektir. kendi serverınız varsa kıyaslayın yoksa yeni alacaksanız gözünüz ile görün. sonra senin servercıdan yada senin tavsiye etiğinden aldım diye bana laf gelsin istemem hayırlı akşamlar diliyorum
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Banned
|
aman hocam adres verme ad verme bencei
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Banned
|
aynen her koyun kendi bacağından asılmalı.
ama neye üzülüyorum msnden de defalarca dikkatini çektiğim arkadaşlar var. test edilenler arasına isimlerini koymadıklarım çünki bedava versen alınmaz 9e de 5 dk da 3 kere takılanlar var. şimdi testlerine bakıyorum hala yakılıyor hemde çok sık. iyi de şuan millet 9e için burda 9e ni düzeltmeden satış yapman zor. bizi de referans gösteremezsin diyorum. araştır sorun sende mi serverında mı vps indemi, aldığın yerdemi diye. ama yaklaşık 3-5 gün olucak hala aynı. dolayısı ile kimin ne olacağı belli olmaz. mesela server aldığım yerin adını veren biri takılma var. geç açıyor sizdede varmı diyor. iyi de server aldığım yer yarın paraya doymaz bir servera 1000 kişi atar, nasılsa 3-6 aylık satış yaptım der ucuza kaçarsa garantisi yokkki. aslında anlamak isteyene sanırım yine en kısa şekilde ayrıntılı olarak anlatmaya çalıştım artık tek tek adres göstermeye de gerek yok..
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Senior Member
|
hacı abi sen nerden cıktın ya bianda forumun mudavini oldun
güzel yazıosun valla
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Banned
|
saol kardeş. siteye ilk girdim bi kaç kez küfür havada uçuyor vs. kimsede yapıı bir yorum yok. ama malum ligtv yok herkes gergin. ben 9e ile geldim. onunlada giderim sanırım
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Banned
|
eline koluna sağlık adam iyi niyetli yazmış ama bokunu çıkarıp adama bok atmayın ...
sıkıntı yaşamak istemeyen yasal abone olur sıkıntı yaşamaz 20 lira 30lira 100 lira veripte 3000 5000 € paket elbetteki donmalı olur eee ne demişler ne kadar ekmek o kadar köfte.. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Banned
|
an gonzales kardeş, bu ara sitede gezen yorumları biraaz daha vakit ayırıp okuyabilsen, ki sanıırm okumuşsundur da. malum kanal sanki tekel gibi hep beraber açılıp kapanıyor. dolayısı ile ben şuan bir server aldım kullanıyorum ve en az 2 farklı server kullanan çok yakın arkadaşlarımda var ancak. dediğim gibi o serverlarda ve benim şu an kullandığımda inan yemin mi edeyim hiç bırak donmayı takılma ve kırılma bile yok. ama hala test de olan bazı serverlarda inan 15-20 hatta 5 dakkada 2 kez kısa süreli kesilmeler yaşıyorum.
gerçekten adil ve doğru dürüst olmaya çalışıyorum. sonuçta yüzlerce test verdin. üyen var açıkca herkes yazsın diyorum bunda bişey yok. örnek senin 9e de ara sıra 1-2 sn lik takılmalar oluyor ise. başka serverlarda olmuyor diyenlerin serverlarından test iste bak derim. sonuçta olay gerçek. az önce linuxsmart serverınız test ettim. 9e dışında çok yavaş ve beklemek gerekiyor. ama 9 e de 45 dakka test ettim 1 kez bile tık demedi. doğrusu neyse o bizde. rahatsız olmamak lazım. ayrıca yazdımda benim test ettiğim sırada serverlarda durum bu idi şimdi daha stabil olmuş olabilir. bunun kararını verecek olan test edenler yada üyelik alanlardır. dikkat edersende açıkca server alınabilecek sorun yaşanmayacak isimler arasında isminizi de gönül rahatlıığı ile ekledim. şu an maçta 17:10. saat 17den beri açık kanal ve sadece 8.inci dakkada bir takılma oldu. ama onun dışında kırılma bile yok. o da genel olmuş olabilir diye düşünüyorum. hemen başka bir test servera geçtim ondada takılma vardı. (yorum eklerseniz sizde de varmıydı belli olsun) aslında dediğin de doğru, adam aylık 15-20 lirayı çok görüyor ama kahvede adam başı 5 lira verip sürünüyor ne kadar beleşe getirsem okadar iyi diyor. yapacak bişey yok. servercılarda artık maç saatinde maç başladıktan sonra test vermesinler. maçtan önce test alan yeteri kanal göreceğini görüyor. serverda takılma varsa. maçtan önce de takılıyor saten. bugün birkaç serverda başıma geldi mesela. fiyatlar genelde birbirine çok yakın olduğundan ister istemez millet en iyisini almaya çalışıyor. yine söylüyorum 9e dışında kaliteli serverların hepsinde hiç sorun yok saten sizin serverlarda onlardan birisi. 9 e de de sorun var demedim hatta donma var da demedim.. sadece donma sayılmayacak çok kısa süreli 1-2 sn lik ve çok sık olmayan takılma dedim. tarafsız olmaya doğruyu her ortamda söylemeye çalışıyorum. her kim ne derse desin. hatta belkide düzelmiş şuan yoktur test edenler yorum yapsın da dedim daha ne diyim ![]() herkese hayırlı akşamlar diliyorum.. |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Banned
|
Quote:
oturmuşun burda yazmışın ama kaç kişi okuyor hemen hemen hiç ama eline koluna sağlık... malum kanal için inanın çaba harcamıyorum harcamayı da düşünmüyorum unitymedia conaxları topluyor... kartın aboneliği aylık 50 euro civarı adamlar 100 euro verip n line satın alıyorlar serverciler akıllanmadı akıllanmaz... biraz önce gol oldu tekrarını seyredebilen varmı yok... çünkü bunu yapan DT kendisi CW ile DT biter... herkes bunu bilsin yeter |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Senior Member
|
hacıabı bızde bır cok test edıyoruz serverım olmasına ragmen denıyorum.. daha ıyısı varmı dıye... 9 derecede tek bır kırılma bıle olmadı dıyorsunya bende gormek ısterdım onu nerde dıye macın 10 dakıkasında bır cok yerde dondu dıe tahmın edıyorum.anlık donmalar ... en azından ozelden atarsan bende aldıgın yere bakmak ısterım.
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Banned
|
Quote:
şu kadar söyleyeyim, kabelden al, mudanyalıdan al, dreamboxturkeyden al kırılma bile yok. linuxsmart dan al sadece 9e için kırılmasız ama diğer kanallar biraz sıkıntılı şimdilik. buyrun size sorunsuz adres teslim 9e serverlar. test et bak al. |
|
|
|
|
![]() |
| Tags |
| haciabi37, hangi, kullanıyor, serverı |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|